הפרדת בשר וחלב

לעולם אין לערב בשר עם חלב. יש לייחד מערכות כלים נפרדות ולשמור על זמן המתנה בין ארוחה חלבית לארוחה בשרית. לכן, מאכלים כשרים מתחלקים לשלוש קטגוריות:

בשר – כולל בשר ועצמות של יונקים ועופות, מרקים או רטבים העשויים מהם וכל מאכל המכיל אפילו כמות קטנה מהם.

חלב – כולל חלב של כל חיה כשרה, כל מוצרי החלב העשויים ממנו (שמנת, חמאה, גבינה וכו'), וכל מאכל המכיל אותם אפילו בכמות קטנה.

פרווה – מאכלים שאינם בשריים ואינם חלביים. דגים וביצים הם פרווה, וכן גם פירות, ירקות ודגנים. ניתן לערבב או לאכול מאכלי פרווה הן עם בשר והן עם חלב.