כשרות על רגל אחת

הבשר, החלב והביצים של מינים מסוימים של חיות מותרים לאכילה, בעוד שאחרים אסורים באכילה. בנוסף, קיימים חוקים רבים המורים לנו כיצד לשחוט את החיות המותרות ואלו חלקים של החיה מותרים לאכילה.

לעולם אסור לערבב בשר בחלב. לכל אחד מהם מוקצית מערכת כלים נפרדת, ויש לשמור על זמן המתנה מוגדר בין ארוחה בשרית לחלבית.

פירות, ירקות ודגנים שגידולן בארץ יש לוודא שהם לא יבול שמיטה או עורלה, וכן יש הפריש את המעשרות המתאימים. אם הם גדלו בחו"ל הם תמיד כשרים, אך יש לוודא שהם נקיים מחרקים. לעומת זאת, יין ומיץ ענבים צריכים הכשר מיוחד.

היות ואפילו כמות מועטה של חומר שאינו כשר יכולה לגרום לכך שהמזון בו היא נמצאת יהפוך לבלתי כשר, יש צורך שמזון מעובד ובתי אוכל למיניהם יהיו בעלי תעודת הכשר מרב מוסמך או מגוף כשרות מוסמך, המפקח על כשרות המזון ובתי האוכל.